Kako izabrati advokata?

kako izabrati advokata

 

Kako izabrati advokata je pitanje od prve pojave prava. Advokatska kancelarija je prvo mesto na kojem se upoznajete i na taj način stiče se obostrano poverenje.

Pre samo tri decenije građani Srbije nisu toliko praktikovali da traže advokatske usluge prilikom brakorazvodnih parnica, kupovine ili prodaje stana ili rešavanja bilo kojih drugih problema u vezi sa zakonom. Danas je gotovo nemoguće zamisliti potpisivanje dokumenata bez pristustva zastupnika.

Kako izabrati advokata? Praksa kaže – uglavnom po preporuci

Stranke neretko kod advokata dolaze po preporuci jer je tarifa usluga u svakoj advokatskoj kancelariji ista i nju propisuje advokatska komora.

One se dele na sporove male i velike vrednosti gde advokati dobijaju nagradu za svoj posao.

Međutim, iako je tarifa identična ne rade svi advokati po istom principu. Ovde ne govorimo o stručnosti, već o ljudskosti pošto nije uvek sve u novcu.

U pojedinim advokatskim kancelarijama do advokata i ne možete da dođete, već vaš slučaj preuzimaju pripravnici. Ipak, u advokatskoj kancelariji Žigić vaš prvi susret biće upravo sa advokatom.

Advokatska kancelarija u službi klijenta

Advokat vremenom za klijente postaje kao član porodice, a svedoci smo da mnoge stranke, čak i kada nemaju posla sa sudom svrate do advokatske kancelarije svog zastupnika. Sa ovakvim slučajevima, skoro svakodnevno se susreće i advokat Dane Žigić.

Takođe prilikom izbora advokata nikada ne bi trebalo gledati na to da li je on usko specijalizovan za neku oblast, jer nikada se ne zna u kojim sve momentima i za koje usluge vam i kasnije može zatrebati.

Primera radi, ako recimo tražite dobrog krivičara, a kasnije se i razvodite postoji mogućnost da će vas „advokat za krivicu“ poslati kod svog kolege „za razvode“.

Advokatska kancelarija u svim sferama pravnih nauka

Zato bi trebalo birati advokata koji se bave svim sferama pravnih nauka, jer će vam on pomoći bilo da imate ostavinsku raspravu ili vas zastupa pri mobingu.

U advokatskoj kancelariji Žigić dobićete podjednako kvalitetnu uslugu za razvod braka, za sastavljanje ugovora za promet nepokretnosti, za odbranu u krivičnom postupku, kao i za zastupanje i savete u vezi privrednih ili ostavinskih sporova, ljudskih i građanskih prava i svih ostalih usluga koje se tiču advokature.

I na kraju ono što je najbitnije, pored kvalitetne usluge, uvek ćete biti dočekani i ispraćeni uz prijateljski osmeh, koji je u stresnim sporovima on zapravo zlata vredan.

Podeli tekst:

Možda će vas zanimati: