Naknada štete

naknada stete Naknada štete može da se ostvari ukoliko vas je ujeo pas ili ste doživeli saobraćajnu nezgodu, upali ste u šaht ili ste se povredili ste se na radnom mestu.

Nažalost i ako su ovo učestale pojave, većina ljudi ne zna kome da se obrati te ostaju uskraćeni za novac koji im pripada.

Naknada štete za lakše povrede

Veliki je broj povreda na radu i saobraćanih udesa gde dolazi do lakših povreda, a većina za to ne dobije novac jer ne poznaju dovoljno ovu oblast. Takođe mnogi građani nemaju ni dovoljno novca da bi nadoknadili štetu u punom iznosu, a razlog tome su skupi i dugotrajni sudski procesi gde se po nepisanom pravilu izvode različita veštačenja.

Zato mnogi sugrađani pristaju na iznose naknade štete od osiguravajućih kuća, a taj novac je znatno niži u odnosu na onaj koji bi mogli da ostvare propisanom i pravovremenom primenom zakona u sudskom postupku.

Naime, praksa je pokazala da oko 70 odsto osiguravajućih društava izbegavaju da oštećenima isplate naknadu štete odnosnio isplaćuju im samo delimične iznose, pošto imaju statističke podatke da će veoma mali broj oštećenih angažovati advokata i pokrenuti sudski postupak.

Podeli tekst:

Možda će vas zanimati: