NALOG ZA PRETRES STANA: Evo šta treba da znate ukoliko policija dođe da vam pretrese stan

pretres-stanaUkoliko dođe do pretresa stana imate pravo da zovete advokata i da zbog toga tražite dozvolu od policajaca Prema definiciji, pretresom stana, prostorija i ljudi, pokušava da se pronađe dokaz za osobu za koju se sumnja da je izvršila krivično delo. Policija smatra da će na taj način pronaći oružje, drogu i druge predmete koji se mogu okarakterisati kao krivični postupak (delo).

Pretres stana činjenice

Ono što malo ljudi zna, jeste činjenica da niste u obavezi da pustite policiju u stan, ukoliko nemaju nalog.  Ukoliko imaju nalog za pretres, imate pravo da ga pročitate i proučite.  On treba da sadrži ime i potpis sudije koji je izdao nalog, vaše ime i prezime, adresa i razlog pretresa. Ako primetite da nešto nije u redu, imate pravo da im ne dozvolite da uđu, ali budite mirni i ne svađajte se sa njima.

Pretres stana pozovite advokatsku kancelariju Žigić

Imate pravo da zovete advokata Daneta Žigića i tražite dozvolu od policajaca da prisustvuje pretresu. U tom slučaju pretres se odlaže dok advokat ne dođe. Zapišite sve informacije koje su vam dostupne i pozovite nekoga da vam bude svedok dok je policija u kući. Naravno, imate pravo i da im dozvolite da obave sve što žele i bez dokumenata, u slučaju da su došli na informativni razgovor.

Pretres stana oslobađanje od sumnje

Mnogi smatraju da je baš ovo lakši put i način da se oslobode sumnji ukoliko postoje i ukoliko ništa ne kriju.  Postoje i izuzeci ovih pravila – policija ima pravo da uđe u kuću i bez naloga, u slučaju da se sumnja na ozbiljne zločine. Prilikom privođenja, policija ima pravo da vas pretrese, ako sumnja da kod sebe imate oružje ili nedozvoljene supstance.

Podeli tekst:

Možda će vas zanimati: