Promet nepokretnosti

PROMET NEPOKRETNOSTI Obavezno angažujte advokata

Tokom 2019. godine u Srbiji je bilo skoro dva milona aktivnih sudskih predmeta koji su se uglavnom odnosili na sporne imovinsko prave odnose

Kupovina nekretnine ili zemljišta u životu svakog čoveka je velika odluka koja uvek donosi mnogo srećnih trenutaka, ali i mnogo neizvesnosti, jer je reč o ne tako maloj sumi novca koja treba da se izdvoji.  S obzirom na to da se radi o pravnoj oblasti koja često trpi izmene i dopune zakonskih procedura i propisa, u kupoprodajnim ugovorima često vrebaju i realni rizici.

Zakon o prometu nepokretnosti sklon čestim izmenama

Osim toga, Zakon o prometu nepokretnosti određuje i slobodan promet sem u slučajevima ograničenja koja se utvrđuju posebnim zakonom. Nepokretnost čini poljoprivredno i građevinsko zemljište, kao i šume i šumsko zemljište, a zatim i  zgrade, stambene i poslovne, stambeno-poslovne, kao i svi drugi građevinski objekti, kao i posebni delovi zgrada odnosno stanovi, poslovni prostori, garaže i garažna mesta.

Zakon o prometu nepokretnosti i njegove podele

Promet nepokretnosti se deli na nekoliko stavki i on može biti teretan, uz naknadu ili dobročin i bez naknade. Često se dešava da kupac odnosno prodavac ne angažuje advokata i tada se najčešće stvaraju problemi. Ukoliko imate na umu da kupite ili prodate nekretninu, preporuka je da se pre ovog čina konsultujte s advokatom. On će vam dati sve savete u vezi s kupovino m odnosno prodajom zemljišta ili nekretnine.

Zakon o prometu nepokretnosti i sudski sporovi

Vrlo je važno da ovlašćena osoba proveri sve umesto vas, jer statistički podaci pokazuju kako je tokom 2019. godine u  našoj zemlji bilo skoro 2 milona aktivnih sudskih predmeta, od čega su mnogi bili parnice koje se vode zbog spornih imovinskih prava i nekretnina.  Advokati advokatske kancelarije Žigić poseduju bogato iskustvo i poznavanje problematike u oblasti nekretnina te obraćaju veliku pažnju kako na kupce, tako i na prodavce.

Podeli tekst:

Možda će vas zanimati: