VISINA ODŠTETE Koliko para mogu da dobijem za ozledu na ulici?

visina odšteteOsoba koja je pretrpela samo strah i bol može da potražuje naknadu štete po ta dva osnova

Ukoliko se ozledite na ulici ili vas ujede pas, visina odštete koja se dobija zavisi od mnogobrojnih stvari, a prvenstveno zavisi po kojim se sve osnovima naknada šteta može potraživati. Osoba koja je pretrpela samo strah i bol može da potražuje naknadu štete po ta dva osnova. Ukoliko je fizička povreda u pitanju, koja je i naružila osobu ili čak je dovela do umanjene aktivnosti, tada postoje i dodatni osnovi za naknadu štete, a po svakom od njih može da se potražuje određena suma novca.

Visina odštete zavisi od stepena povrede

Koliki će biti iznosi zavisi od više faktora, poput vrte povrede, intenziteta bola ili  straha, zatim od stepena naruženosti, kao i od stepena umanjenja životne aktivnosti. Našim Zakonom nisu određeni kriterijumi za visinu naknade, već je to najčešće prepušteno sudskoj praksi. Dakle cenovnik telesnih povreda zvanično ne postoji, te ukoliko vas ujede pas u zavisnosi u kojoj se opštini nalazite dobićete i drugačiji iznos naknade.

Visina odštete ili vansudsko poravnjanje?

Novi Sad je jedan od gradova koji ima ovaj pravilnik, predviđeni su određeni kriterijumi za utvrđivanje visine naknade u postupku vansudskog poravnjanja. Međutim,  ovi kriterijumi ne važe u postupku pred sudom, pa stranka koja nije zadovoljna ponudom grada, može sa svojim advokatom da podnese  tužbu nadležnom sudu.

Visina odštete – pozovite advokatsku kancelariju Žigić

U oblasti naknade štete advokatska kancelarija Žigić, nudi usluge klijentima koji su se povredili na ulici ili na javnom mestu, pali na ledu ili u šaht. Takođe preko advokatske kancelatije Žigić možete da tužite grad ukoliko vas udari ledenica, ujede pas lutalica ili vlasnički pas, kao i da tražite novac usled ujeda mačke.

Podeli tekst:

Možda će vas zanimati: